Bu tanım, hem pratik hem de hayli lezzetli!

İster porsiyonluk kaplarda ister büyük bir tepside hazırlayabileceğiniz bu tanımı, akşam yemeğinizin yıldızı yapabilirsiniz. İşte, tüm ayrıntılarıyla patates oturtma tanımı:
Malzemeler
- 4-5 adet patates
- 250 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 adet domates
- 1 su bardağı sıcak su
- Tuz, karabiber, kekik (isteğe bağlı)
- Rendelenmiş kaşar peyniri (isteğe bağlı)
Hazırlık
- Patatesleri soyun ve ince dilimler halinde kesin. Dilerseniz fırında ön pişirme yapabilir, ya da direkt kullanabilirsiniz.
- Bir tavada sıvı yağ ve tereyağını ısıtın. Soğan ve sarımsağı kavurun, akabinde doğranmış biberleri ekleyip birkaç dakika daha pişirin.
- Kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun. Salça ve rendelenmiş domatesleri ekleyin, birkaç dakika pişirmeye devam edin.
- Baharatları ekleyin ve karıştırın. Karışımı ocaktan alın.
- Tencerenin tabanına patates dilimlerinin yarısını dizin. Üzerine kıymalı harcın yarısını dökün ve eşit halde yayın.
- Kalan patatesleri kıymanın üzerine yerleştirin, kalan harcı da üzerine dökün.
- Üzerine sıcak suyu ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
- Patatesler büsbütün yumuşadığında ocaktan alın. 10 dakika dinlendikten sonra sıcak servis edin.
Kaşar peynir de ekleyerek bu tanımı bir lezzet daha ileri taşıyabilirsiniz!
Book a Consultation
It’s easy and free!
