Nohut suyu olarak da bilinen aquafaba, vegan mutfağın kapalı yıldızı haline geldi. Yumurta akına bitkisel alternatif arayanlar için sağlıklı, fonksiyonel ve şaşırtan derecede çok istikametli…

Son yıllarda bilhassa vegan ve bitkisel beslenme dünyasında ismini sıkça duyduğumuz aquafaba, birinci bakışta epeyce kolay bir sıvı üzere görünse de mutfakta yarattığı tesir epeyce büyük. Nohut yahut öbür baklagillerin haşlama suyu olan aquafaba, yumurta akı yerine kullanılabilen bitkisel ve işlevsel bir alternatiftir.
Köpürme, kıvam verme ve bağlayıcı özellikleri sayesinde tatlılardan mayoneze kadar geniş bir kullanım alanı sunar. Hayvansal eser tüketmeyenler kadar alerjisi olanlar için de vazgeçilmez hale gelen bu mucizevi sıvı hakkında hâlâ pek çok kişi bilgi sahibi değil.
Book a Consultation
It’s easy and free!
